QUI SOM

Som una empresa productora d’espectacles i gestió cultural que va néixer el 1998 com a associació cultural i que es va professionalitzar l'any 2003. Durant aquests anys hem participat en la fundació i creixement de companyies d’animació infantil, teatre infantil i per a adults, i hem desenvolupat una intensa tasca en el sector de les arts escèniques a les Illes Balears. El director de Produccions de Ferro és Toni Gomila, que compta amb un ampli bagatge en el món de les arts escèniques. Com a gestor cultural ha estat al front de l’entrada en funcionament dels teatres d’Artà (2000-2004) i de Petra (2005-2007), i com a actor és prou conegut per la seva tasca en el món del teatre professional de les Illes Balears i de la televisió autonòmica.

3 may 2013

ACORAR, PREMI SERRA D'OR 2013



ACORAR ha rebut un nou reconeixement. En aquest cas ha estat el Premi Crítica Serra d'Or, que reconeix les millors obres escrites en llengua catalana. ACORAR ha estat reconegut com a Millor text de teatre català. El guardó s'ha fet públic en el transcurs d'un acte al Palau Moja de Barcelona, en el decurs del qual el P. Josep Massot i Muntaner, director de la revista Serra d’Or i de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, ha lliurat els guardons en els quatre apartats en què estan dividits: Literatura i assaig, Recerca, Teatre, i Literatura infantil i juvenil.

La particularitat d’aquests guardons és que no tenen dotació econòmica i consisteixen en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, que representa la distinció; a més, és clar, del prestigi que suposa formar part de la selecta relació dels guardonats al llarg d’aquests més de quaranta anys d’història dels premis.

Dins de cada apartat, el jurat –per encàrrec de Serra d’Or- té llibertat per atorgar els premis, en les diferents modalitats, a les obres més destacades de les publicades l’any anterior, i sense que s’hagin presentat a concurs. Joan-Anton Benach, Francesc Massip, Juan Carlos Olivares, Anna Pérez Pagès i Núria Santamaria han constituït el jurat de Teatre


FOTO CARLES DOMÈNEC


Per a Toni Gomila, aquest guardó és un orgull i la recompensa d'un treball fet amb l'honestedat i l'amor com a principals companys de viatge. El Serra d'Or és el segon guardó que ACORAR rep a terres catalanes, després de la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona que atorga l'Ajuntament de la ciutat. L'obra també ha rebut diferents guardons de l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Balears, de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears i també ha estat nominada als Premis Max en la categoria d'Espectacle Revelació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario